איך זה קורה שמערכת יחסים מקצועית בין שותפים גולשת לעימות רגשי טעון כמו בין בני זוג?
שותפות עסקית עשויה להיראות כמו שיתוף פעולה יבש ומקצועי, אך בפועל היא מצריכה רגשות, נאמנות ואמון – ממש כמו בזוגיות. אך מה קורה כשהמתחים המקצועיים גולשים לקונפליקטים רגשיים ופוגעים גם ביחסים האישיים? הכתבה שלפניכם מציעה מבט ייחודי, דרך עיניה של מגשרת ומציגה את הקשיים ואת הפתרונות שגישור בסגנון זוגי יכול להציע לשותפים עסקיים במשבר.
למה גישור בין שותפים עסקיים דומה כל כך לגישור זוגי?
- קשר אישי משמעותי:
כמו בני זוג, שותפים עסקיים חולקים שיתופים וסודות על חייהם ולא רק מקצועיים. הם מבלים שעות רבות יחד, מה שיוצר אינטימיות ביניהם, אבל גם מקשה על התמודדות כשהם במשבר.
- המחיר של שתיקה במקום שיתוף:
בדומה לבני-זוג, שותפים צריכים להתמודד עם בעיות רגשיות הנובעות מחוסר אמון, פגיעות אישיות ותסכולים מצטברים, רבים לא מבטאים את הרגשות בזמן, מה שעלול להוביל ל"פיצוץ" במערכת היחסים.
- אינטרסים משותפים:
בזוגיות ובשותפות עסקית יש אינטרסים משותפים כמו הצלחת העסק או המשפחה. השאיפה לשמר את היחסים תוך מציאת פתרונות היא משותפת, אך לפעמים התהליך מוביל להשתלטות אחד הצדדים על הסיטואציה, מבלי להתחשב באחר.
- השקעות רגשיות ועבודה מאומצת משותפת:
בדיוק כמו בני זוג, שותפים משקיעים שנים בבניית העסק, משותפים בהחלטות וברגשות כלפי ההצלחה או הכישלון, מה שמגביר את המתח במערכת היחסים כאשר יש קונפליקט.
- תחושת תסכול, אכזבה ואפילו בגידה:
כששותפים או בני זוג חווים משבר, תחושות של תסכול ו/או אכזבה מהצד השני יכולות להיות דומות מאוד. לעיתים, צד אחד מרגיש או חווה בגידה, מה שמעצים את הדריכות והרגישות ומשפיע ישירות על העסק ועל היחסים.
- הצורך בהסכמה הדדית:
בשני סוגי הגישורים, הכרחי למצוא פתרון שמבוסס על הסכמה הדדית ושיתוף פעולה. גם בני זוג וגם שותפים צריכים להמשיך לעבוד יחד או להיפרד בצורה מסודרת שתמנע נזק נוסף.
- פערי ציפיות וחוסר בתקשורת:
תקשורת לקויה, חוסר הבנה ופערים בציפיות הם בעיות מרכזיות הן בין שותפים והן בין בני זוג. לעיתים קרובות, התקשורת היא זו שדורשת את הטיפול המשמעותי ביותר והיא הבסיס לפתרון הסכסוך.
- נאמנות וערכים:
בשותפויות כמו בזוגיות, נאמנות וערכים משחקים תפקיד קריטי, הערעור עליהם מוביל לרגשות חזקים של כעס ואכזבה שהופכים ל"משחקי כוח" בין הצדדים, מה שעלול להשפיע לרעה על העסק ואף לגרור לקוחות / בני משפחה, לתוך המחלוקת.
- הקשר לעתיד משותף:
כמו בגירושין, גישור בין שותפים נוגע בשאלה איך להמשיך הלאה- האם להישאר בשותפות עם גבולות ברורים, האם קיים צורך לבצע שינוי וחלוקת תפקדים מחודשת או שבאה העת להיפרד בצורה מסודרת.
- פתרונות יצירתיים וגמישים יותר:
בניגוד לגישור עסקי בין חברות, שיכול להיות ממוקד רק בתוצאות כלכליות, גישור בין שותפים עסקים, כמו בין בני זוג דורש פתרונות יצירתיים וגמישים יותר, המשלבים התייחסות מעמיקה גם לצרכים הרגשיים הנפרדים, המשותפים והעסקיים שלהם.
לסיכום, מערכת יחסים עסקית בין שותפים, יכולה להראות למתבונן מהחוץ, כמערכת מקצועית ועניינית גרידא. לאמיתו של דבר, מאחורי הקלעים מערכת היחסים בין השותפים, יכולה להיות דומה יותר למערכת יחסים זוגית. גישור יכול להציל את שניהם. אם אתם מרגישים שמערכת היחסים העסקית שלכם מתפרקת, כמו בני זוג במשבר וחשוב לכם להציל אותה מבלי לפגוע בעסקים, אני מזמינה אתכם לפנות לתהליך גישור המשלב הבנה עסקית ורגשית. בתהליך גישור, תוכלו לשקם או לסיים את היחסים העסקיים שלכם בצורה מיטבית, לשביעות רצון הצדדים.
על הכותבת:
אדוה ננטל עו"ד בוגרת תואר ראשון ושני במשפטים LLM, מגשרת משנת 2007, חברת ועד מנהל בארגון מגשרי ישראל, יו"ר ועדת גישור במחוז מרכז מטעם לשכת עורכי-הדין בישראל ומגשרת מהו"ת מטעם הנהלת בתי המשפט בתחומים אזרחי-משפחה.
ליצירת קשר:
טלפון: 09-8911717
פקס: 09-8911721
מייל: [email protected]
קבלת קהל: בהוד-השרון, באונליין, במקומות נוספים- בתיאום מראש.